Bemutatkozás

A Holocom Műszaki fejlesztő és Szolgáltató Kft-t kifejezetten abból a célból hoztuk létre, hogy kifejlesszen egy mikro-kombinatorikus mintakészítő berendezést. Hasonló berendezés nincsen a piacon, így a cél ennek a piaci résnek a lefedése volt. A cégben részt vevő, illetve a jövőben alkalmazandó személyek mind a transzmissziós elektronmikroszkópia (továbbiakban TEM) és a pásztázó elektronmikroszkópia (továbbiakban SEM) területén nagy tudással és tapasztalattal rendelkeznek.

A társaság ügyvezetője Alföldi Kornél, 2000-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen, ezt követően 2001-ben Sydney-ben Advance Diploma of Business Management szerzett, 2007-ben pedig a Central European University – MBA (Master of Business Administration) diplomát szerzett, marketing szakirányon. 2004 és 2010 között több műanyag termék piacra vitelét koordinálta. 2010-es évet követően pedig anyagtudományi berendezések kereskedelmében és piacra vitelében vett részt. Alföldi Kornél 12 éves kereskedelmi és marketing tapasztalattal rendelkezik, valamint 10 éves tapasztalata van a nemzetközi B-2-B (cég a cégnek) és B-2-C (cég a fogyasztónak) marketing területén. Ezen kívül számos nemzetközi konferencián való termékbemutatást koordinált le, illetve workshopot vezetett.

Vállalkozásunk kiemelkedő vezető fejlesztője Vincze Gyula 1984-ben a BME Gépészmérnöki Kar Matematikus mérnök szakon végezett. Végzés után 12 évig az MTA Műszaki Fizikai Kutató Intézetében dolgozott, ahol Dr. Barna Árpád mellett részt vett az Ionsugaras vékonyítók fejlesztésében, majd az ionágyúk szerelésében. Az elektronmikroszkópos minták készítésében és vizsgálatában komoly gyakorlatra tett szert. Számos prototípus fejlesztésében vett részt, TEM és SEM ionsugaras mintavékonyítók terén.

Vállalkozásunk a magyar és nemzetközi kapcsolati révén képes megtalálni a potenciális piaci közönséget és eljuttatni termékeit a megfelelő laboratóriumokba. Piaci ismereteinket felhasználva a képviseleti hálózat kiépítése a főbb területeken (Nyugat-Európa, Japán, Kína, Tajvan) 1-2 éven belül megteremthető. Reményeink szerint a cég gyorsan növekvő árbevételt tud majd produkálni, ami további alapot teremthet újabb kiegészítő berendezések fejlesztéséhez is.