GINOP-2.1.7-15-2016-02073

A Holocom Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 49,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program GINOP-2.1.7-15 kódszámú, „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázati kiírásán. A projekt keretein belül sikeresen megalkotásra került egy mikro-kombinatorikus mintakészítő berendezés prototípusa.

  • Kedvezményezett neve: Holocom Műszaki Fejlesztő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  •  Projekt címe: A mikro-kombinatorikus mintakészítő berendezés kifejlesztése
  • Szerződött támogatás összege: 49 798 261Ft
  • Támogatás mértéke: 61,32% 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Holocom Kft. által tervezett új eszközzel két-, illetve többkomponensű, változó összetételű vékonyréteg-minták készíthetők a legkülönbözőbb vizsgálati célokra. A kombinatorikus rendszer lényege, hogy nagyszámú, egyedi kísérlet helyett egyetlen folyamatban állít elő különböző összetételű, vagy más paraméter szerint változó tulajdonságú anyagokat, mintákat. A kifejlesztett eszköznek köszönhetően a minták egyetlen előállítási folyamatban, egyetlen kis méretű hordozóra vihetők fel, majd szintén egy menetben, nagy hatékonysággal vizsgálhatók.

Az eszköz kiemelkedő tulajdonsága és újdonsága, hogy olyan vizsgálatokra alkalmas mikro-kombinatorikus mintát készít, amely számtalan hagyományos mintát integrál magába, így a két- és többkomponensű anyagok előállítása és vizsgálata széles koncentrációtartományban, a hagyományosnál sokkal hatékonyabban, nagyságrendekkel kisebb idő- és költségráfordítással végezhető el.

A fejlesztés révén olyan minőségileg új mintakészítő- és vizsgálóberendezés jött létre, amely ez idáig nem létezett a világpiacon. Ezt az eszközt mind egyetemek, mind kutatóintézetek, valamint számos más iparág hasznosítani tudja majd kutatásai és fejlesztései során.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.06.01 – 2019.05.31
 Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-02073